Baby Crema logo

Пътуването е също толкова полезно за децата, колкото и за възрастните. Така децата научават повече неща за света, а и ние прекарваме повече време с тях.

Всеки родител ще се съгласи, че пътуването с дете може да бъде понякога истинско предизвикателство, особено ако става въпрос за дълго пътуване. Всеки родител, който е решил да се отправи на път с детето, е важно да знае, че нещата не винаги ще минат по план. Особено, ако не сме се подготвили предварително с всички необходими принадлежности за път.

Паузите са задължителен елемент от пътуването с малки деца. Дали ще е за преобличане, хранене, смяна на пелени, ходене до тоалетна, нужда от разходка – винаги се налагат повече спирания при пътуване с малки деца.

В тази статия ще ви представим някои полезни съвети, с които ще си гарантирате едно спокойно и комфортно пътуване с детето.

Съвет 1: Вземете всичко, което може да ви се наложи да ползвате при пътуването
майка и бебе пътуват с кола

Представяме ви някои принадлежности, които ще са ви необходими, когато пътувате със своето съкровище.

Антибактериални мокри кърпички и дезинфектант за ръце

Когато става въпрос за ефективно почистване на ръцете без да има нужда от вода, мокрите кърпички и дезинфектантът са незаменими за всяко пътуване. 

Когато става въпрос за пътуване с бебета или малки деца обаче, антибактериалните кърпички са по-добър вариант от дезинфектанта. Такива са например детските антибактериални мокри кърпички на Baby Crema, които съдържат активни антибактериални съставки и са подходящи за дезинфекция на ръцете и тялото.
Те осигуряват ефикасно премахване на бактериите до 99,9 % и дават надеждна грижа за детската кожа. Практични са за ползване и съставките им са напълно безвредни. 

Слънцезащитен крем  и шапка

Както знаем слънцезащитата е важна през всеки сезон, особено когато става въпрос за нежната детска кожа, която е особено уязвима на раздразнения. Без значение от дестинацията, поставете в сака за пътуване шапка и слънцезащитен крем. Шапката е задължителен аксесоар за детето при пътуване през лятно време.

Крем против подсичане

Когато пътувате с бебето не забравяйте да вземете крема против подсичане, който ще ви е необходим при смяната на пелените.

Найлонови торбички за отпадъци

Когато пътуваме с деца  е важно да имаме под ръка торбички за отпадъци, особено когато не ни се налага да спираме често.

Шише с вода

Освен задължителното детско шише с вода за из път, хубаво е да вземете с вас и още едно резервно.

Допълнителни дрехи и обувки

Хубаво е преди да тръгнете на път с деца да приготвите един допълнителен аутфит, както и допълнителен чифт обувки. Знаем, че по време на път при децата има голям шанс да се изцапат или измокрят с нещо, така че резервен чифт дрехи за преобличане няма да навреди.Когато става въпрос за дрехи при пътуване, избирайте такива, които се закопчават лесно и се обличат бързо.

Книги, играчки или занимателни игри

На повечето деца им омръзва да стоят  дълго време на едно място, особено тези под две годишна възраст. Затова и е добре при тръгване на път с тях да се подготвим с различни интерактивни играчки или занимателни игри, които ще задържат вниманието им за час-два.
Добра идея е да вземете любимата играчка на детето, с която да спи.
Ако детето ви обича да чете, нашият съвет е да подберете книжка за четене или рисуване с твърди корици, която, ако се намокри по време на пътуването, може лесно да се избърше. Можете да подберете такава книжка например, която тематически да е свързана с дестинацията, която сте избрали.Спасителна опция за задържане на вниманието при пътуване са също филмчетата и игрите на таблет или лаптоп.

Лакомства 

Вземете достатъчно свежа храна, която децата харесват, в удобни за ползване плътно затварящи се кутии.  Освен пресни плодове, не забравяйте и за любимите лакомства на детето, с които да го награждавате за това, че е било търпеливо и послушно по време на пътуването.При пътуване избягвайте да давате на децата си храна, която съдържа семки или се дъвче трудно, за да избегнете риска от задавяне.

Чаршафи 

Винаги е хубаво да имаме 1-2 чаршафа под ръка при пътешествие с детето, особено ако сме се отправили към планинска дестинация или място с променлив климат. 

Аптечка 

Поставянето на лекарства в пътническия сак, които евентуално могат да потрябват, е желателно за всеки тип пътуване. Особено ако пътуваме с малки деца за продължителен период от време и не минаваме през населени места. 

Гърне

Детското гърне е още една полезна принадлежност в списъка с необходими вещи за пътуване при децата, особено ако става въпрос за деца, които в момента се учат сами да ходят до тоалетна.

дете пътува в кола
Съвет 2: Адаптирайте програмата на маршрута спрямо графика на сън на детето

Всеки от нас си е набелязал няколко дестинации, които иска да посети. Но когато става въпрос за пътуване с деца,  важно е да планирате една по-гъвкава програма. Вариант е да тръгвате половин час преди детето да заспи или пък да планирате така пътуването, че то да съвпадне с времето му за сън. 

По този начин ще си осигурите повече спокойствие по време на пътя.

Планирайте маршрута до избраната дестинация така, че да има по-чести спирания при отбивки, където да можете да си направите кратка почивка или разходка с детето. Друго нещо, което можете да направите е, да пропуснете планираните места за посещение, които знаете, че няма да са интересни на детето и да се отбиете до тези, които ще събудят интереса му.

В крайна сметка е важно да прекарате пълноценно време с цялото семейство без значение дали ще успеете да обиколите всички забележителности.

усмихнато дете пътува в кола
Съвет 3: Започнете с подготовката по-рано 

Подготовката за пътуване с деца крие своите особености, така че е хубаво около седмица преди тръгването да си направите списък с всички неща, които трябва да вземете с вас.

.

Съвет 4: Избягвайте да носите твърде много вещи 

При пътуване с деца вземете най-необходимите вещи, което не само ще ви улесни при опаковането на багажа, но ще ви е по-удобно по време на почивката. Вариант е, ако вземете малко на брой дрехи, да проверите дали мястото, където смятате да отседнете има пералня.

Съвет 5: Заложете на доверени марки 

Когато става въпрос за принадлежности и козметика за деца, качеството е от значение. Инвестирайте в аксесоари за пътуване като куфари, чанти и кутии за храна, столчета за кола, кърпи за почистване от качествени марки, които ще направят пътуването ви едно комфортно и безопасно изживяване.

Мокри кърпички Baby Crema Water Wipes - 72 броя

Мокри кърпички Baby Crema Water Wipes

Влажни кърпички с 99% съдържание на вода, специално създадени за деликатната детска кожа.
Без алкохол, парабени, оцветители.
Без парфюми и ароматизатори.
С балансирано pH.
Подходящи от първия ден на вашето дете.
Изработени от висококачествени. материали, щадящи бебешката кожа.
Удобна, икономична опаковка.

Абонирай се за

специални

предложения

Регистрирай се и стани част от семейството на Baby Crema. Научавай първи за нашите новини, актуални предложения и игри.