Baby Crema logo

Алоето е най-добрият приятел на бебешката кожа!

синя линия, която подчертава текст
линия с по-голяма среда

  Ако досега не сте се запознали с различните лечебни свойства на  това чудно растение, ние ще ви разкажем какво точно е Алое Вера и защо то е незаменим помощник в грижите за бебешката кожа. Епидермисът е най-големият орган на бебето и този с най-интензивен растеж. Характерното за него е, че той е незрял и бариерните му функции не са укрепнали. В резултат, кожата на вашето мъниче е много по-суха, в сравнение с тази на пораснал индивид и ако не се хидратира, това ще доведе до куп проблеми. Зачервяване, сухота и сърбеж – звучи ли ви познато? Почти всяко едно бебе се е сблъсквало с тях по време на своето израстване. Често признаците за дехидратирана кожа се проявяват във вид на сухи и червени петна върху бузките, зад ушите или върху китките и глезените.  Ето защо за хидратацията на кожата на бебето трябва да се полагат специални грижи и точно тук на на помощ идват безценните свойства на Алоето.

Растението чудо съдържа редица ензими, които помагат за намаляване на възпалението и компенсират нуждата от дълбока хидратация. Ползите от употребата му са многобройни и са познати на човечеството от древността. Има данни, че лековитите качества на алоето са използвани още преди 6000 години! Билката е неизменна част от древно китайската и древно индийската медицина, често прилагана като противовъзпалително мазило срещу кожни раздразнения и лек против ухапвания. С него са си служели гръцки и римски лечители.

Каква е причината магическите свойства на растението да са неизменна част от медицината и козметичните грижи до днес?  Макар по света видовете Алое Вера да надхвърлят  300, само Алое Барбадензис е известно със своите лечебни свойства. Лекът от природата съдържа антиоксиданти като витамин А, витамин С, витамин Е, както и 7 от 8-те незаменими аминокиселини. Известно е, че безценните му  сокове играят ролята на природен дезинфектант. Растението чудо е един от най-чистите природни източници на жизненост и здраве , не е тайна че се справя дори с овладяването на нивата на стреса.

Лековитите части на растението са  листата, които са пълни с бистър гел, съставен от около 99 % водаВ него са установени повече от 200 полезни съставки.  Сокът от пасирания гел  може да се използва в домашни условия като натурален шампоан за бебешката коса.

Без съмнение полезното действие върху кожата е най-известното лечебно свойство на растението. Алоето е най-мощният природен хидратант и това е най-голямата му сила. Всичко, което би подразнило бебешката кожа, се предава пред изцелителните му способности. 
Питате се как?  Мукополизахаридите, които съдържа Алое гела, при локално приложение, задържат влага в кожата, в резултат на което тя става по-мека и еластична. А цинкът спомага за стягането на порите на кожата. Образува се защитна мантия, която предпазва кожата от външни влияния като например въздух и вода, които спомагат изсушаването и раздразнението и.

Затова ние, специалистите от Baby Crema, убедени напълно в безценните свойства на този лек от природата, строго препоръчваме при козметичните грижи за подрастващи да избирате продукти с Алое Вера. Създадохме за всички майки верен съюзник в грижата за бебешка кожа от глава до пети, който няма да допусне изсушаване или дразнение, а ще гарантира спокойна и хидратирана кожа. Подарете здраве на вашия малчуган с Измиваща емулсия 2 в 1 Baby Crema с екстракт Алое Вера!
Не забравяйте, че кожата на вашето бебче трябва да бъде хидратирана  дори в най интимните моменти. Бебешките пелени често водят до обрив на кожата. Влажните кърпички Baby Crema с Алое Вера не само нежно почистват, освежават и хидратират в дълбочина чувствителната бебешка кожа, но и спомагат успокояването на обрива. За повече усмивки и по-малко сухота и сърбеж!

Мокри кърпички Baby Crema Water Wipes - 72 броя

Мокри кърпички Baby Crema Water Wipes

Влажни кърпички с 99% съдържание на вода, специално създадени за деликатната детска кожа.
Без алкохол, парабени, оцветители.
Без парфюми и ароматизатори.
С балансирано pH.
Подходящи от първия ден на вашето дете.
Изработени от висококачествени. материали, щадящи бебешката кожа.
Удобна, икономична опаковка.

Абонирай се за

специални

предложения

Регистрирай се и стани част от семейството на Baby Crema. Научавай първи за нашите новини, актуални предложения и игри.