Baby Crema logo

Грижа за кожата на детето през лятото

синя линия, която подчертава текст
линия с по-голяма среда
Децата и слънцето

Без съмнение слънцето носи енергия и настроение и то е знак за предстоящи вълнуващи игри край морето или басейна за всеки малчуган. А както знаем игрите навън са едни от най-големите радости на детството.
Лятото  е един от сезоните, през които децата прекарват най-много време навън. Но слънцето носи със себе си и своите рискове.
Детската кожа се нуждае от специална грижа през всеки един сезон. За да бъде нежната им кожа защитена през лятото трябва да им осигурим надеждна защита от интензивните слънчеви лъчи.
Умереното излагане на слънце носи добри ползи за здравето. Но при прекомерно излагане то носи риск от изгаряне за нежната детска кожа, който искаме на всяка цена да избегнем.

Прекаленото излагане на слънцето през топлите месеци причинява както краткосрочни, така и дългосрочни кожни увреждания. Така че риска от увреждане на детската кожа от слънцето трябва да се сведе до минимум. 

Защо е необходимо да използваме слънцезащита?

Детската кожа е изключително уязвима към слънчевите лъчи и тя е по-предразположена към увреждане в резултат от прекомерно излагане в сравнение с тази на възрастен. Нейната чувствителност към вредното въздействие на UVA и UVB лъчите се дължи на факта, че все още е в етап на развитие.

Банер - грижа за кожата през лятото - дете на море

Кожата на бебетата и децата е по-тънка от тази на възрастните. В нея се съдържа много малко количество меланин и съответно има по-малко естествена защита от слънцето.
Важен факт, който всеки родител трябва да знае е, че само едно по-сериозно слънчево изгаряне в детска възраст увеличава до два пъти шанса от развитие на меланом в зряла възраст.

Кожата има способността да “запомня” всяко едно излагане на слънце и съответно всяко изгаряне. Този факт сам по себе си говори за нуждата от правилна защита от слънцето от най-ранна детска възраст.

банер- семейно време- Слънцезащитни продукти - baby crema

Има някои основни правила за слънцезащита при децата, които трябва да знае всеки родител, за да осигури на своето дете ефективна защита от слънчевите лъчи.
Не се препоръчва излагане на пряка слънчева светлина за новородени и деца до 6 месеца. Разходките на бебетата се препоръчва да бъдат преди 10 и след 16 часа следобед. Бебешката количка също така трябва да е оборудвана с покривало със защита от UV лъчи.

Също така малките деца не бива да се излагат на слънце между 11 и 15 часа, тъй като през това време от деня UVA и UVB лъчите се движат по много кратка траектория през земната атмосфера и съответно са с по-висока интензивност в сравнение с друго време от деня.
В случая дори и най-високият слънцезащитен фактор няма да осигури необходимата защита за детската кожа, така че по-добре през този диапазон децата да стоят на сянка.
Факт е, че дори при облачно време нивото на ултравиолетовите лъчи може да бъде високо, както и да има наличие на HEVIS светлина.
Важно е да знаете, че може да възникне увреждане на кожата вследствие на излагане на слънчеви лъчи без видими признаци.

Как да защитим кожата на детето си от слънцето?

Най-добрият одобрен метод за защита на кожата от слънцето е употребата на широкоспектърни слънцезащитни продукти с висок фактор.
Търсете слънцезащитни продукти, които предпазват и от двата вида лъчи UVA UVB , както и от HEVIS светлина.
Както знаем бебешката кожа не понася добре различни видове слънцезащитни продукти. За детската кожа при деца между 6 и 12 месеца се препоръчва слънцезащитен фактор не по-малко от SPF 50+.
За новородени е препоръчително да заложите на висококачествени козметични марки за бебета и новородени  с фактор SPF 50+. За правилен избор на марка можете да се консултирате с педиатър или дерматолог.
Препоръчва се и употребата на продукти след излагане на слънце After Sun за деца,  които ще успокоят нежната детска кожа и ще подпомогнат нейното възстановяване.
Нанасянето на слънцезащитен продукт трябва да бъде на цялото тяло и да се нанася повторно след потапяне във вода, избърсване с кърпа, или пък ако детето се изпоти. Нанасянето трябва да бъде 30 минути преди излизане навън.

Семейно време- дете със слънцезащитен крем Baby Crema

Честото нанасяне на слънцезащитен продукт поддържа необходимото ниво на покритие, от което се нуждае детската кожа, за да е максимално защитена.
През топлите месеци се препоръчва бебетата и децата да носят шапки и дрехи от слънцезащитни материи, които покриват по-голямата част от тялото. За предпочитане са леките естествени материи, които са с плътна плетка. Това означава, че ще пропускат по-малко количество UV лъчи. 

Важно е дрехите да покриват ръцете и крачетата на детето. По отношение на детската шапка, тя трябва да бъде широка, за да може да покрива добре ушите и шията на детето, където слънчевите лъчи могат да достигнат.
Бебетата, които носят шапка през първите няколко месеца, обикновено свикват лесно с тях, така че е добре да инвестирате в удобна широка шапка от лека материя за вашето бебе.
Когато сте с детето на плажа или край басейна, например можете да използвате слънцезащитна палатка, която да го предпази от слънчевите лъчи.
Не забравяйте и за слънчевите очила,които са още един важен аксесоар за децата през лятото.

Мокри кърпички Baby Crema Water Wipes - 72 броя

Мокри кърпички Baby Crema Water Wipes

Влажни кърпички с 99% съдържание на вода, специално създадени за деликатната детска кожа.
Без алкохол, парабени, оцветители.
Без парфюми и ароматизатори.
С балансирано pH.
Подходящи от първия ден на вашето дете.
Изработени от висококачествени. материали, щадящи бебешката кожа.
Удобна, икономична опаковка.

Абонирай се за

специални

предложения

Регистрирай се и стани част от семейството на Baby Crema. Научавай първи за нашите новини, актуални предложения и игри.