Baby Crema logo

Как да изберем подходящи продукти за бебешката кожа?

синя линия, която подчертава текст
линия с по-голяма среда

Бебешката кожа е синоним на нежност и мекота. Тя е толкова деликатна, че трябва да бъде внимателно обмислено точно какви продукти да бъдат добавени в козметичния несесер на бебето. А като родители, това е именно вашата задача. Някои съставки в детската козметика могат да предизвикат различни състояния на кожата като обриви, свръхчувствителност, а други съставки дори могат да проникнат в дълбочина.

Да изберете правилните продукти може да се окаже една доста трудна и предизвикателна задача, но ето защо ние сме насреща. В този материал ще ви подскажем кои са задължителните продукти, и как да се ориентирате правилно при техния избор.

Защо изборът на продукти за бебешката кожа е от такова значение?

През първите няколко месеца кожата е най-важният сетивен орган за вашето бебе. Знаете ли, че кожата на бебетата е над 5 пъти по-тънка от тази на възрастен? А повърхността ѝ спрямо телесното тегло е три пъти повече от тази на възрастните?

Научни проучвания показват, че бебешката кожа се различава значително от тази на възрастните. Педиатрите обикновено препоръчват продуктите за бебешката кожа да бъдат възможно най-малко на брой, особено ако кожата на вашето дете е здрава и няма специфични нужди.

Бебешката кожа е склонна към изсушаване и точно поради тази причина е важно да избирате внимателно продуктите за ежедневна грижа. Старайте се да залагате на козметика с подходящите съставки. Ние от Baby Crema сме се отдали на мисията да създадем именно такива продукти, които ще дарят детската кожа с любов и грижа. Избягваме вредните съставки за деликатната бебешка кожа, като по този начин правим избора на родителите значително по-лесен.

Какъв измиващ продукт да изберете за вашето бебе?

Един от най-важните продукти за бебешката кожа определено е козметиката за баня. Съветваме ви да подходите към това с определено внимание и да подберете продукт, който има овлажняващ и антисептичен ефект, който освен да ви помогне в мисията за перфектното почистване, но и да ви съдейства, като има успокояващо и хидратиращо действие. Чудесна опция са измиващите емулсии 2 в 1, които служат за измиване на тялото и на косата на мъниците. Това е ефективен начин да минимизирате продуктите.

Измиващите продукти за бебета са специално съобразени с нуждите на детската кожа. А ако вашата кожа е чувствителна, винаги може да прибегнете към продукта, който сте закупили за детето си.

Бебешката коса не изисква специални грижи в началото, хладка вода също е напълно достатъчна за почистване на главичката. Внимателно и без натиск,  защото новородените имат мека и чувствителна фонтанела. Докато косата на вашето дете расте, можете да използвате мек бебешки шампоан, ако е необходимо. Уверете се, че шампоанът за деца е pH-неутрален и съвместимостта с кожата е дерматологично доказана. Информацията “без сълзи” на опаковката, показва именно, че формулата е нежна и няма да причини дразнене на очите. В допълнение, веществата за грижа в шампоана гарантират, че косата може да се разресва по-лесно и без скубане.

Бебе намазано с крем

Задължителен продукт в арсенала на всеки родител

Кожата на новороденото далеч не е толкова развита, колкото тази на възрастен – тя първо трябва да се адаптира и затова реагира повече на влиянията на околната среда. Като това обикновено се проявява в сухота.

Следователно сухата бебешка кожа обикновено не е опасно състояние, но може вашето дете да изпитва дискомфорт, ако е свързана с пърхот или сърбеж. В редки случаи много сухата кожа може да бъде и симптом на кожно заболяване, като например невродермит.

За да избегнете такива ситуации е важно да се насочите към правилното олио, което да нанасяте след баня. Продуктите с витамин Е са подходящи за целта, тъй като витамин Е не само помага за овлажняването на бебешката кожа, но има и способността да я предпазва от фактори, които могат да причинят симптоми на сърбеж и дразнене.

Бебе намазано със слънцезащитен крем

Слънцезащитен продукт за вашето дете

Бебета под шест месеца не е препоръчително да се излагат за дълго на слънчева светлина. Ако ще излизате с детето си навън, използвайте слънцезащитен крем, пригответе шапчица и дрешки, които покриват по-голяма част от кожата, за да го защитите от въздействието на Слънцето.

На тази възраст кожата на детето е все още непокътната. Тя все още е доста тънка, плътността на кожните клетки е доста ниска, а химическите съставки на слънцезащитния крем лесно навлизат в тялото. Ето защо трябва да заложите на специални SPF продукти за бебешката кожа.

Слънцезащитното спрей мляко Baby Crema е изключително нежно и щадящо за бебешката кожа. То ще осигури на вашето детенце защита от слънчевите лъчи. Неговият състав е обогатен с бадемово масло, витамини А+Е, лайка – то ще предпази кожата на вашето малко съкровище, като в същото време ще се погрижи и за нейната хидратация.

По принцип бебешката кожа не се нуждае от много грижи и може да вярваме в мотото – по-малкото е повече. Въпреки това трябва да обърнете внимание на кожата на вашето малко съкровище и да я подкрепите в изграждането на функционираща защитна бариера. Освен това бебешката кожа понякога е суха и се нуждае от допълнително овлажняване. Ако се колебаете за продуктите, които да използвате за вашето бебче, консултирайте се със своя педиатър.

Мокри кърпички Baby Crema Water Wipes - 72 броя

Мокри кърпички Baby Crema Water Wipes

Влажни кърпички с 99% съдържание на вода, специално създадени за деликатната детска кожа.
Без алкохол, парабени, оцветители.
Без парфюми и ароматизатори.
С балансирано pH.
Подходящи от първия ден на вашето дете.
Изработени от висококачествени. материали, щадящи бебешката кожа.
Удобна, икономична опаковка.

Абонирай се за

специални

предложения

Регистрирай се и стани част от семейството на Baby Crema. Научавай първи за нашите новини, актуални предложения и игри.