Baby Crema logo

Как действат слънцезащитните филтри върху детската кожа?

синя линия, която подчертава текст
линия с по-голяма среда

Престоят и играта на открито са от изключително значение за здравето и развитието на бебетата и децата.

Всяка майка обаче знае, че слънцето е приятел, но и враг. Вредите, които то може да нанесе, са добре познати и са включени в препоръките на Световната здравна организация:

– Прекомерното излагане на слънце по време на детството увеличава риска от рак на кожата в бъдеще и може да причини сериозни вреди върху очите.
– Всички деца под 15 години имат чувствителна кожа и очи – защитавайте ги и им давайте добър пример.
– Децата под една година не трябва да се излагат на слънце.

Днес всички искаме да сме сигурни, че можем да защитим безопасно и здравословно нашите деца от вредното въздействие на слънцето. Търсим надежден щит, който предпазва от UVA-лъчите, провокиращи алергии и стареене на кожата, и UVB-лъчите – основните виновници за пигментацията и изгарянията.

Как да изберем безопасен и здравословен слънцезащитен продукт?

Слънцезащитните продукти се предлагат с два вида формули за UVA и UVB-защита:

С химически филтри – имат индивидуален механизъм на действие, зависещ от собствения спектър на химични реакции. За защита е необходимо продуктът де се нанесе приблизително 30 минути преди излагане на слънце и да се изчака. Най-често филтрите съдържат комбинация от следните съставки: оксибензон, авобензон, октизалат, октокрилен, хомосалат и октиноксат, които служат за абсорбиране на слънчевите лъчи. Според учените обаче някои от активните съставки на химическите филтри, могат да причинят здравословни проблеми, да провокират дерматити и алергии при по-чувствителна кожа.

  • С минерални филтри – предпазват, като отразяват светлината като екран и осигуряват по-високо ниво на защита. Действат на повърхността на кожата и са значително по-безопасни. Защитата им започва веднага след нанасяне. Минералните слънцезащитни продукти използват съставки като цинков оксид и/или титанов диоксид, като образуват филм върху кожата.

ВНИМАНИЕ!

Европейската комисия публикува свои предварителни становища за някои UV филтри, сред които са хомосалат и октокрилен, които не са безопасни[2]. Какво представляват те?

Хомосалат

Хомосалат е UV филтър, широко използван в слънцезащитните продукти. Установено е, че хомосалатът прониква през кожата, нарушава хормоните и с течение на времето може да произвежда токсични странични продукти. Изказани са становища, че хомосалатът не е безопасен за употреба при концентрации до 10 процента и се препоръчва максимална концентрация от 1,4 процента поради опасения за потенциални ендокринни нарушения.

Октокрилен

Проучванията установяват, че октокриленът причинява относително високи нива на кожни алергии. Европейската комисия наскоро заключи, че има някои доказателства за потенциала на октокрилен да разрушава ендокринната система.

Нежна слънцезащитна грижа от ново поколение

Водени от първостепенната грижа за здравето на нашите деца, създадохме слънцезащитни продукти „Baby Crema“ от ново поколение. Разработихме козметични формули специално за нуждите на фината и незряла детска кожа. Съобразихме се и с препоръките на СЗО и Американската академия по педиатрия за употребата на слънцезащитни продукти при бебета и деца.

Създадохме максимално изчистени и леки формули без хомосалат и октокрилен. Новите щадящи UVA и UVB филтри осигуряват незабавна, безопасната и сигурна защита.

Всички слънцезащитни продукти „Baby Crema“ са с много висок индекс на защита (SPF) 50+, потвърден от Националния център за изследване на общественото здраве и анализи!

За здравето на децата и за удобство на майките композирахме два нови продукта – слънцезащитно мляко и крем, за да отговорим на препоръката на специалистите – в слънцезащитата да се избягват аерозоли и спрей: 

Нов слънцезащитен лосион BABY CREMA SPF 50+

Нежен слънцезащитен крем Baby Crema“ без хомосалат и октокрилен, с много висока степен на защита 50+ и нови широкоспектърни UVA + UVB филтри, подходящ за лице и тяло.

Слънцезащитно мляко „Baby Crema“ без хомосалат и октокрилен, с SPF 50+, доказан от Националния център за изследване на общественото здраве и анализи.
Новите иновативни UVA и UVB филтри мигновено предпазват от изгаряне. Благодарение на добавения екстракт от лайка, кожата е мека, еластична и хидратирана. Има овлажняващ и антисептичен ефект, а деликатната бебешка и детска кожа е предпазена от изсушаване. Млякото е обогатено с бадемово масло и витамини А + E за още по-дълбоко хидратиращо действие. Попива бързо и не оставя следи по дрехите. Продуктът е дерматологично тестван, без парабени.

Начин на употреба слънцезащитно мляко

При употреба намажете всички открити участъци от кожата на детето със защитен агент. Обърнете специално внимание на изпъкналите части на лицето и тялото – ушите, носа, раменете, коленете. Те са склонни да изгарят първи, така че слънцезащитните тези зони щедро и нанасяйте отново защита по-често от другите зони. Нанасяйте на всеки два часа  препоръчителни по 6 впръсквания на област от тялото преди излагане на слънце и отново след плуване или подсушаване.  През лятото избягвайте излагането на слънце след 10 часа сутринта и преди 17 часа следобед.

Новородените и бебетата под 6-месечна възраст нямат защитни механизми на кожата. Те трябва да са само на сянка, при подходяща температура, с шапка и леки памучни дрешки. 

ОСНОВНИ ПРЕПОРЪКИ ЗА ЗАЩИТА ОТ СЛЪНЦЕТО

на Световната здравна организация

– Намалете престоя на слънце по време на обедните часове.

– Стойте на сянка.

– Ползвайте защитаващо облекло.

– Носете шапка с широка периферия, която защитава очите, лицето и врата.

– Защитете очите, чрез очила със странични панели, предпазващи очите и отстрани.

– Използвайте широкоспектърно мляко със слънцезащитен фактор (SPF)

– Ограничете ползването на солариуми.

– Защитата на бебета и малки деца е от особено голямо значение.

Мокри кърпички Baby Crema Water Wipes - 72 броя

Мокри кърпички Baby Crema Water Wipes

Влажни кърпички с 99% съдържание на вода, специално създадени за деликатната детска кожа.
Без алкохол, парабени, оцветители.
Без парфюми и ароматизатори.
С балансирано pH.
Подходящи от първия ден на вашето дете.
Изработени от висококачествени. материали, щадящи бебешката кожа.
Удобна, икономична опаковка.

Абонирай се за

специални

предложения

Регистрирай се и стани част от семейството на Baby Crema. Научавай първи за нашите новини, актуални предложения и игри.