Baby Crema logo

Как действат билковите репеленти против насекоми?

синя линия, която подчертава текст
линия с по-голяма среда

Времето става все по-топло и прекарваме все повече време на открито. Всички мами знаят колко са важни чистият въздух и слънцето, но комарите и други вредители са навсякъде и налагат използването на защитни средства.
Препарати срещу насекоми се предлагат в много форми, включително аерозоли, спрейове, течности, кремове и пръчки, като някои са направени от химикали, а други имат естествени съставки. Много конвенционални репеленти срещу вредители съдържат DEET или пикаридин, като активни съставки за защита. DEET е химикал, използван в репелентите, като състава му варира между 10% и 30% във всеки продукт, но употребата му не се препоръчва за деца под 5 години, тъй като може да предизвика сериозни алергични реакции и може да бъде опасна. Ето защо, на практика единствената алтернатива за защита на децата са натуралните продукти. Като експерти по грижата за най-малките, ние от Baby Crema създадохме натурални билкови продукти и препоръчваме тяхната употреба. Натуралните репеленти са направени на базата на природни съставки и защитават по безопасен начин, тъй като в тях се съдържат чисти масла и екстракти. Освен че защитават, те ухаят приятно, подхранват и освежават кожата.
А кои етерични масла в състава на Baby Crema гарантирано прогонват насекомите?

Етерично масло от лавандула
Въпреки, че хората обичат миризмата на лавандула и често я използват в бита си, комарите, мухите и други насекоми не я понасят и бягат. Линалолът е молекулата, изолирана в етерично масло от лавандула, на която то дължи инсектицидното си и антипаразитно действие. Друго допълнително предимство на маслото е, че има успокояващ, аналгетичен ефект и може да се прилага дори и след ухапване, за облекчаване на сърбежа и дразненето.

Mасло от евкалипт
Етеричното масло от евкалипт ефективно  задушава, дехидратира и разрушава хитиновата обвивка на насекомите. То е много ефективно, но е отровно и трябва да се внимава, да не се поглъща в големи количества.

Лимонена трева
Ароматът на лимонената трева е друг доказан продукт, който държи настрана досадните насекоми. Популярно  като цитронела, маслото от лимонена трева е отдавна регистрирано в Европейския съюз, като растителен репелент и действа силно и ефективно, като химикал.

Масло от мента
Маслото от мента също действа като мощен репелент срещу комарите.  Изследвания от 2000 г. доказват, че активната молекула в ментата, р-ментан -3, 8 -диол,  е безопасно за локално прилагане, но ефективно средство срещу насекоми.

Натуралните билкови спрейове на Baby Crema съдържат комбинация от изброените масла, за още по-ефективно действие и се грижат по най-нежния и естествен начин за защита на кожата.  Включените в състава им етерични масла имат прогонващо и невро-паралитично действие върху насекомите, без да вредят на човека и бозайниците. Но имат един недостатък – изпаряват се бързо, за това пръскайте често, пазете очите и устата и не третирайте с тях рани! Известно е, че при някои индивиди етеричните масла могат също да предизвикат алергии, затова, за по-голяма сигурност, третирайте първоначално малък участък от кожата на детето. Ако няма реакция, можете спокойно да продължите, в съответствие с инструкциите за употреба на етикета. 

Мокри кърпички Baby Crema Water Wipes - 72 броя

Мокри кърпички Baby Crema Water Wipes

Влажни кърпички с 99% съдържание на вода, специално създадени за деликатната детска кожа.
Без алкохол, парабени, оцветители.
Без парфюми и ароматизатори.
С балансирано pH.
Подходящи от първия ден на вашето дете.
Изработени от висококачествени. материали, щадящи бебешката кожа.
Удобна, икономична опаковка.

Абонирай се за

специални

предложения

Регистрирай се и стани част от семейството на Baby Crema. Научавай първи за нашите новини, актуални предложения и игри.