Baby Crema logo
синя линия, която подчертава текст

Как да поддържаме добра хигиена на детето по празниците?

линия с по-голяма среда

Коледните празници са магичен период на радост, смях и сплотеност. Това е време, когато семействата се събират, за да празнуват и да създадат незабравими спомени заедно. Но всички тези емоции, пътуванията и приготовленията за празниците лесно могат да нарушат ежедневната рутина, с която сме свикнали. Сред цялото вълнение е важно да не забравяме да дадем приоритет на добрата хигиената на нашите деца – особено предвид факта, че през зимата всички ние сме много по-податливи на заболявания. Днес ще споделим с вас 6 ценни съвета за това как да поддържате здравословна хигиена за детето си през празничните дни.

1. Миене на ръцете

С всички вкусни лакомства и сладкиши, които идват заедно с Коледа, не можем да не подчертаем значението на редовното миене на ръцете. Насърчавайте детето си да мие ръцете си със сапун и вода в продължение на поне 20 секунди, особено преди хранене и след използване на тоалетната. Направете го забавно, като пеете любима песен, докато извършвате това рутинно, но изключително необходимо действие.

2. Хигиена по време на пътешествие

Многобройните почивни дни по време на зимните празници означават, че лесно можем да организираме забавно пътуване за цялото семейство. Много семейства се възползват от тази възможност, като отиват на екзотични тропически почивки или пък посещават роднини и приятели. Ако и вие сте планирали пътуване, не забравяйте да приготвите в своя багаж мокри кърпички, подходящи за деликатната детска кожа. Те са незаменим помощник за всеки родител по време на път и могат да се използват както за избърсване на мръсните ръчички преди хапване, така и за незабавното овладяване на забавни мацаници.

PT Crispy Cookie Коледа

3. Вечерното къпане – ритуал за чистота и релакс

При цялото вълнение от подаръците, курабийките, шоколадите и неустоимия аромат на коледен чай, децата лесно могат да забравят за своята лична хигиена. Помогнете им да запазят добрите си навици, като придадете празничен привкус на ежедневното вечерно къпане. Изберете специален шампоан с аромат на шоколадови бисквитки и нова празнична играчка за вана. Така мъниците не просто няма да забравят за този важен елемент от дневния си режим, но и ще го очакват с огромно нетърпение. 

4. И връхните дрехи имат нужда от грижа

Когато става дума за здраве и хигиена през зимата, няма как да пренебрегнем съветите на имунолозите: да перем по-често връхните дрехи на цялото семейство. Причината е, че именно това са дрехите, които най-често носим на обществени места. Поради това съществува по-голяма вероятност те да бъдат замърсени с различни видове патогени. Ето защо е важно да изпираме всички шапки, шалове и ръкавици поне веднъж седмично, а също така задължително след като сме боледували.

Но какво да правим с якетата? Все пак, те по правило съхнат доста трудно, а много от връхните дрехи са изработени от материали, които биха изгубили свойствата си, ако ги перем твърде често? Вярно е, че да се перат якета и палта всяка седмица е нереалистично. За да ги поддържате в отлична форма и чистота, можете да ги проветрявате редовно, или да ги оставяте на слънце (когато има такова).

5. Хигиенният режим като възможност за възпитание

Научете децата си защо е важно поддържането на здравословна хигиена по време на Коледа и след това. Поговорете с тях за необходимостта да обличаме чисти дрешки всеки ден и им обяснете защо трябва да поддържаме ноктите си прилежно изрязани. Обяснете причините за всички навици, които се опитвате да изградите у тях. Насърчете по-големите деца да се справят сами с дейностите, които са подходящи за тяхната възраст – например миене на ръцете или зъбите. Дайте им възможност да направят добри избори и да почувстват гордост от своята автономност и отговорност. Коледните празници са отлична възможност да покажете на своето любимо мъниче, че независимо от многобройните непредвидени неща, които могат да се случат в ежедневието ни, добрата лична хигиена винаги трябва да остане приоритет, защото именно тя е една от най-важните стъпки към доброто здраве.

6. Дайте добър пример

Децата се учат най-добре, като наблюдават своите любими възрастни хора – независимо дали те са родители, баби, дядовци, лели или чичовци. Дайте добър пример, като сами прилагате здравословните хигиенни навици, които се опитвате да изградите и у своите наследници. Покажете им, че те са и ваш приоритет. По този начин малките съкровища ще бъдат по-склонни да възприемат добрите навици и неусетно ще се научат да се грижат за себе си – както по времето на коледните празници, така и след това.

В заключение, докато магията на Коледа изпълва въздуха, от решаващо значение е да не оставяме на втори план здравето и хигиената на нашите деца. Следвайки тези 6 лесни съвета, можете да гарантирате, че детето ви ще се радва на празничен сезон, изпълнен с радост и добро здраве. Не забравяйте, че здравото дете е щастливо дете и това е най-ценният подарък, който можете да му дадете!

Мокри кърпички Baby Crema Water Wipes - 72 броя

Мокри кърпички Baby Crema Water Wipes

Влажни кърпички с 99% съдържание на вода, специално създадени за деликатната детска кожа.
Без алкохол, парабени, оцветители.
Без парфюми и ароматизатори.
С балансирано pH.
Подходящи от първия ден на вашето дете.
Изработени от висококачествени. материали, щадящи бебешката кожа.
Удобна, икономична опаковка.

Абонирай се за

специални

предложения

Регистрирай се и стани част от семейството на Baby Crema. Научавай първи за нашите новини, актуални предложения и игри.