Baby Crema logo

Смрадликата – най-ефикасната билка при подсичане

синя линия, която подчертава текст
линия с по-голяма среда

През първата годинка на вашето бебе, подсичането на деликатната му кожа никак няма да е рядкост. Не правите нещо грешно, подсичането не се получава по ваша вина.

Кожата на бебето е безкрайно претенциозна и чувствителна, като причината се крие в по-високото ѝ ниво на pH и във факта, че тя е до пет пъти по-тънка от тази на зрял човек. Именно кожата играе ролята на защитен слой за тялото на бебето от външни въздействия, а тази ѝ функция е затруднена максимално от адаптацията към условията извън майчината утроба.

Ефективно решение за предотвратяване на подсичането е билката смрадлика. Известна в народната медицина като тетра, кукуч и дъбовинка, смрадликата притежава изпитани лечебни свойства. Билката е сред най-добре познатите и употребявани, природни лечители в България. В миналото, хората използвали растението, за да лекуват домашни животни. Изумени от целителната му сила, предците ни започнали да го прилагат и в собственото си ежедневие.

Смрадликата има силно изразено антибактериално и антимикотично действие, което се дължи на танина в състава на листата ѝ. Листата от смрадлика съдържат още: каротин, органични киселини, токоферол. Многобройните активни вещества в растението образуват тънък предпазен слой върху тъканта, който предпазва от външни дразнения, понижава болката и облекчава възпалението. Етеричните масла, флавоноидите и дъбилните вещества у билката, също ѝ придават качеството да успокоява раздразнената кожа. Природната суперсила на смрадликата, фино да стяга кожата, я прави толкова подходяща срещу подсичане на кожата на бебето.

Лечението на подсичането със смрадлика не изисква почти никакви усилия, освен малко време и малко количество от билката. Отварата от смрадлика се приготвя по следния начин: 50гр листа се варят в 2 литра вряща вода в продължение на 20 минути. След това отварата се оставя да престои около час  при стайна температура, след което се прецежда и е готова за ползване. Следващият етап е приготвянето на т.нар. „седяща баня“ – изсипете отварата в леген или корито, като е хубаво нивото на отварата да покрива зоната на памперса и оставете вашето мъниче да поседи известно време така, докато отварата изстива (около 15мин). Ако имате играчки за баня, ги поставете около детето, за да може да отнемат вниманието му и да престои нужното време, за да има ефект.

Зачервяването на бебешкото дупе е често срещано най-вече при деца, които ходят на ясла. За съжаление там няма как да се поддържа същата изрядна хигиена, както у дома. За това е хубаво да взимате превантивни мерки, като например да използвате бебешка козметика за тези зони с екстракт от смрадлика – дори мокри кърпички, напоени с екстракт от билката, тъй като те са един от продуктите, които най-често имат допир с нежната бебешка кожа. Също така добра практика е да поставяте крем против подсичане при всяка смяна на пелени, така може да избегнете кожните възпаления и раздразнения и кожата на вашето бебче ще е защитена постоянно – не е нужно да чакате първите признаци на подсичане.  

За най-добър резултат в грижата за нежната бебешка кожа, изполвайте Baby Crema крем против подсичане с екстракт от смрадлика – има изключително мека и лесна за нанасяне консистенция, в удобна тубичка, подходяща за всяка чанта. Ултра активен е, с 20 % цинков оксид и гарантирано действие, но за разлика от традиционните кремове, формира фин, почти невидим филм за защита на деликатните зони.

Мокри кърпички Baby Crema Water Wipes - 72 броя

Мокри кърпички Baby Crema Water Wipes

Влажни кърпички с 99% съдържание на вода, специално създадени за деликатната детска кожа.
Без алкохол, парабени, оцветители.
Без парфюми и ароматизатори.
С балансирано pH.
Подходящи от първия ден на вашето дете.
Изработени от висококачествени. материали, щадящи бебешката кожа.
Удобна, икономична опаковка.

Абонирай се за

специални

предложения

Регистрирай се и стани част от семейството на Baby Crema. Научавай първи за нашите новини, актуални предложения и игри.