Baby Crema logo

5 козметични продукта, задължителни при отглеждането на бебе

синя линия, която подчертава текст
линия с по-голяма среда

Сред задължителните бебешки продукти е козметиката, която е до вас още от първия ден на раждането. Здравето и грижата за бебешката кожа е една от основните задачи, която стои пред всеки родител. Това е така поради факта, че докато бебешката кожа е в пъти по-тънка и се нуждае от специално внимание. Ето защо към избора на бебешка козметика трябва да се подходи с изключително внимание.

Грижата за кожата е неразделна част от ежедневието, с разликата, че на различни етапи, спецификите и нуждите й се променят. Затова е много важно, да бъдете запознати, кои продукти за какъв период са предназначени.

Неслучайно производителите на козметика, са наблегнали на разграничението им по възраст и тип кожа. Предвид това, избора на бебешка козметика, трябва да бъде информиран и базиран на изискванията за състава на бебешки продукти.

Кои продукти спадат към графата – задължителни?
Шампоан за бебе

На първо място, поставяме необходимостта от бебешки шампоан. Той е задължителен елемент от хигиенния режим на всяко бебе. Винаги купувайте специализирана козметика, която се грижи за нежния им скалп

банер 5 козметични продукта

Косата на бебетата е до 3 пъти по-тънка от тази на възрастните, поради тази причина е добре да насочите вниманието си към шампоан, който има меко и миещо действие. Трябва да е максимално щадящ, без силни аромати, без парабени и консерванти. 
В допълнение на това, задължително обръщайте внимание на посоченото pH, което трябва да е неутрално.

Винаги отделяйте време да прочетете етикета на продукта, като се запознаете детайлно със състава, срока на годност и дали отговаря на спецификите на кожата, на вашето бебе.

Друг важен момент, на който трябва да обърнем внимание е пенливостта на продукта. Не се залъгвайте по хубавата пяна, тя далеч не е критерий за високо качество на продукти, дори точно обратното.

Благодарение на сулфатите, шампоана се разпенва повече, но това може да предизвика лющене на скалпа. При бебетата липсва производство на себум, което означава, че нямат защитна бариера и кожата е много по-сензитивна.
На пазара има стотици продукти и марки, но знаете ли, че нежният бебешки шампоан Baby Crema е със специална формула без сълзи, която не дразни очичките на бебето?

Начин на приложение:

– Вземете малко количество шампоан и го разпенете в дланите си.

– След това го нанесете нежно върху скалпа на бебето и масажирайте внимателно, като пазите фонтанелата. Движенията, трябва да са кръгови и да имате допир само с върха на пръстите си.

– След това изплакнете обилно с топла вода 

Банер Бебешко олио Baby Crema
Бебешко олио

Има още един важен момент в ежедневната ви грижа за нежната кожа на бебето. Това е масажътТой засилва емоционалната връзка с пеленачето и благоприятства неговото физическо здраве
Деликатната бебешка кожа, има нужда от допълнителна хидратация, затова използването на олио след баня е изключително важно.

Тук отново е важно да обърнете внимание на основните характеристики, които трябва да притежава качественото бебешко олио – да е много нежено към кожата и да е хипоалергенно. В състава на олиото вложените натурални съставки,  успокояват кожата, а някои екстракти  като лайка и невен успокояват нервната система и спомагат за добрия сън.

Начин на приложение:

– Снабдете се с необходимото количество бебешко олио и съвсем леко го разнесете по дланите си докато се затопли.

– След това, започнете с леки масажни движения от ръцете, като постепенно стигнете до крачетата.

– Оставете поне 1 минута да попие добре в кожата (макар повечето продукти да са бързо абсорбиращи).

банер - бебешки крем сапун
Бебешки сапун

Мекият крем сапун е често предпочитан избор при измивната грижа. Той е деликатен към бебешката кожа, като има и освежаващо действие. Неговата функция е да почисти кожата, без да предизвиква раздразнения.

При избора на този продукт, се убедете, че е дерматологично и клинично тестван. 

Ориентирайте се към бебешки сапуни, които са предназначени за ежедневна употреба, така ще избегнете прекомерното изсушаване на кожата. 

Начин на приложение:

– Намокрете сапуна и го разтрийте между дланите си до получаване на лека пяна.

– Нанесете пяната върху кожата на детето. Не е необходимо да разтърквате, достатъчно е само да обходите всички части от тялото.

– Изплакнете обилно с вода. 

банер-мокри кърпички water wipes 15 броя
Мокри кърпички

Бебешките мокри кърпички са сред най-използваните продукти за хигиена. Те се докосват до най-деликатните зони на тялото и затова е необходимо да се избират много внимателно. 

Важен фактор при избора на бебешки мокри кърпички е те да не съдържат изкуствени ароматизатори, алкохол, парабени, 

фталати и синтетични подобрители, които биха могли да раздразнят кожата на бебето. 

Често производителите на мокри кърпички влагат натурални масла и екстракти, които действат омекотяващо и хидратиращо върху кожата. Най-разпространените растителни екстракти са лайка, памук, смрадлика и екстракт от алое вера, които са подходяща и за зоната под пелената.

Сигурен избор с гарантирано високо качество са мокрите кърпички  Baby Crema Water Wipes, които са с 99% съдържание на вода. 

Крем против подсичане 

Ролята на крема против подсичане не е за подценяване, тъй като бебетата са непрекъснато с пелени и някои области стават особено чувствителни.

Вследствие, на което кожата там е по-суха, проявява се зачервяване, като често е съпроводено и от сърбеж. За да се избегне всичко това, е необходимо да се полага ежедневна грижа, към деликатните области на бебето. 

Начин на приложение:

– Нежно почистете и подсушете кожата в областта на пелените и сгъвките.

– След това нанесете малко количество крем върху върха на пръстите си (колкото зрънце грозде) и го разпределете деликатно по областите.

– Внимателно го разнесете, за да може да проникне в дълбочина.

– Обърнете особено внимание на проблемните участъци.

– Оставете кожата да “подиша” до пълното му попиване.

Без съмнение изборът на козметика за бебе е труден, но водещ фактор трябва да е качеството и състава на продукта, а не цената му. За да расте бебчо здрав и щастлив, той се нуждае от най-нежна грижа, подарете му я с козметиката Baby Crema.

Мокри кърпички Baby Crema Water Wipes - 72 броя

Мокри кърпички Baby Crema Water Wipes

Влажни кърпички с 99% съдържание на вода, специално създадени за деликатната детска кожа.
Без алкохол, парабени, оцветители.
Без парфюми и ароматизатори.
С балансирано pH.
Подходящи от първия ден на вашето дете.
Изработени от висококачествени. материали, щадящи бебешката кожа.
Удобна, икономична опаковка.

Абонирай се за

специални

предложения

Регистрирай се и стани част от семейството на Baby Crema. Научавай първи за нашите новини, актуални предложения и игри.