Baby Crema logo

Лайката, позната и полезна за бебешката кожа

синя линия, която подчертава текст
линия с по-голяма среда

  Лайката е една от най-силно разпознаваемите хомеопатични и лечебни съставки и неотменен компонент в традиционните билкови чайове на всяка една уважаваща себе си майка и баба. Чаят обаче, не е единствената форма, под която се употребяват лековитите свойства на лайката. Билката е популярна с церовитите си качества още от времето на Елада, Древен Египет и Древен Тибет. Мистериозните едновремешни знахари стривали цветове от лайка за успокоителни мехлеми срещу редица кожни заболявания и раздразнения. Тогавашните лечители може би не са знаели, че лайката съдържа над 120 различни активни съставки, сред които – флавоноиди и хамазулен, основна съставка на етеричното ѝ масло… Достатъчно им е било да познават доказаното, лечебно действие на растението. 

В наши дни, свързваме лайката със слънцето, с природната сила на светлината, с топлата грижа на майката. Билката е и сред верните съюзници в ежедневната грижа за деликатната бебешка кожа. Със своето силно антисептично и хидратиращо действие, тя е особено подходяща за тънката бебешка кожа, която е податлива на алергии и лесно се дехидратира. Не е случайна и народната традиция (одобрена и препоръчвана дори от педиатрите), според която при първото къпане на бебето, трябва да се добави отвара от лайка, за омекотяване и туширане на зачервяванията. Baby Crema продължава този безкрайно полезен обичай и го пренася в ежедневната баня на вашето бебе.

Екстрактът от лайка е широко приложим в щадящите ни козметични формули, заради особеността си да хидратира кожата и да възстановява епителните клетки. Именно по тази причина, продуктите с лайка са особено подходящи за кожата на бебето, пет пъти по-тънка от тази на зрял човек. Те облекчават раздразненията на чувствителния епидермис на новороденото и спомагат за неговото подхранване и развитие.  

Антисептичните свойства на лайката правят нежната козметика Baby Crema, особено подходяща за преодоляването на дребните несъвършенства на кожата на бебето. Ежедневното къпане с бебешки шампоан, измиваща емулсия и  бебешки крем сапун – Baby Crema с лайка, успокоява сетивата на вашето дете, подпомагайки спокойния сън и едновременно с това поддържат хигиената.

Мокри кърпички Baby Crema Water Wipes - 72 броя

Мокри кърпички Baby Crema Water Wipes

Влажни кърпички с 99% съдържание на вода, специално създадени за деликатната детска кожа.
Без алкохол, парабени, оцветители.
Без парфюми и ароматизатори.
С балансирано pH.
Подходящи от първия ден на вашето дете.
Изработени от висококачествени. материали, щадящи бебешката кожа.
Удобна, икономична опаковка.

Абонирай се за

специални

предложения

Регистрирай се и стани част от семейството на Baby Crema. Научавай първи за нашите новини, актуални предложения и игри.