Baby Crema logo

Как да изберем правилния крем против подсичане?

синя линия, която подчертава текст
линия с по-голяма среда

Иритативният дерматит, по-известен като подсичане, е често срещан при бебетата, които са на възраст между 6 месеца и 2 годинки. Той обикновено се наблюдава в зоната около памперса, но не е изключено да се появи и на други кожни гънки, като тези на ръцете и крачетата.

Подсичането се характеризира със ситен обрив и зачервена кожа. И тъй като кожата е възпалена и болезнена, това оказва влияние и върху емоционалното състояние на бебчето, като в повечето случаи то е раздразнено и плачещо. Това, от своя страна, се дължи на болката и сърбежът, които може да изпитва.
Причините за поява на подсичане могат да бъдат няколко. Както знаем, бебешката кожа е изключително деликатна и нежна. Тя лесно може да бъде раздразнена от неподходящи материи. Освен това, мокрият памперс също оказва неблагоприятно влияние, затова е важно да се сменя редовно.

Други причини могат да бъдат смяната на храната, честа употреба или използване на неподходящи мокри кърпички, неправилно избрана козметика, както и недобре подсушена кожа след къпане, също са причина за появата на иритативен дерматит.
В случай, че се наблюдава подсичане, то е необходимо да се предприеме лечение, за да се успокои възможно най-бързо раздразнената кожа и да се предотврати появата на бактериална или гъбична инфекция.
Един от основните начини за справяне с подсичане са специално предназначените кремове за целта. Тези продукти съдържат цинков оксид и витамини, чиято задача е да успокоят раздразнената кожа и да се справят с възпалението.

След като подсичането премине, може известен период от време превантивно да мажете мястото с крема. А ако има установена бактериална или гъбична инфекция, то е от изключителна важност да посетите лекар и да следвате предписаното лечение, което най-често включва локален антибиотик.

Кога и как да използваме кремове против подсичане?

бебе с подсечени крачета

Кремовете против подсичане са създадени специално, за да успокоят раздразнената кожа на бебето. В случай, че е необходимо използването на такъв тип продукти, то ви съветваме да обърнете специално внимание на техния състав. Избирайте кремове, които имат натурални съставки и нямат вредни химикали като парабени, оцветители, парфюми и други подобни, тъй като те могат единствено да усложнят състоянието. 

Кремовете за подсичане понякога се използват като превантивна мярка, но въпреки това ви съветваме да бъдете внимателни и да не прекалявате с тяхната употреба. Прекалено честото използване на крема може да доведе до привикване на кожата към продукта и до загуба на своите естествени защитни свойства.

Препоръчваме ви да избирате продукти, които са предназначени за ежедневна употреба, тъй като техният състав е по-лек. Кремът за подсичане се използва обикновено след баня, като за целта се нанася тънък слой върху проблемните зони.

Основни ползи

Правилно избран, кремът против подсичане цели да защити нежната кожа на вашето бебе. Той я предпазва от неблагоприятното външно влияние и осигурява необходимата хидратация. Благодарение на цинковия оксид кремът бързо успокоява раздразнената кожа и я защитава от по-агресивната среда в пелената. 

крем против подсичане Baby Crema

Нещо повече, кремовете против подсичане, които са изцяло с натурален състав, съдържат билки и растения като смрадлика, невен и лайка. Както знаем, смрадликата има антибактериално и антимикотично действие.
По този начин предотвратява както подсичането, така и появата на бактериална и гъбична инфекция. А дори и да има някакъв вид инфекция и раздразнение, то смрадликата бързо ще се справи с тях.

От друга страна, лайката е известна със своите успокояващи свойства, а невенът помага за по-бързото заздравяване на кожата. Продуктите, които съдържат натурални съставки, са много по-деликатни към чувствителната кожа и са подходящи за използване всеки ден.

Има ли възраст, в която трябва да спрем?

Както в началото на статията споделихме, подсичането се появява най-често в периода между шести месец и втората годинка. Именно това е и времето, в което може да се наложи използването на такъв тип продукти.

Като всеки друг тип бебешка козметика, то не бива да се прекалява и с кремовете против подсичане. Не е необходимо постоянно да използвате продукта с цел да предпазите бебето от иритативния дерматит.

Обикновено след премахване изцяло на памперса, вероятността от подсичане е минимална, затова и в периода след втората годинка не е необходимо използването на кремове против подсичане.

Що се отнася до това дали има конкретна възраст, в която да спрете използването на продуктите против подсичане, то няма категорични лекарски предписания. При всяко едно бебе нуждата от използването им е индивидуална.

Разбира се, ако имате някакви притеснения или съмнения относно състоянието на кожата на вашето дете, то ви съветваме да се консултирате със специалист, който да извърши необходимите прегледи и изследвания, и да назначи подходящо лечение.

.

Мокри кърпички Baby Crema Water Wipes - 72 броя

Baby Crema Water Wipes

Влажни кърпички с 99% съдържание на вода, специално създадени за деликатната детска кожа.
Без алкохол, парабени, оцветители.
Без парфюми и ароматизатори.
С балансирано pH.
Подходящи от първия ден на вашето дете.
Изработени от висококачествени. материали, щадящи бебешката кожа.
Удобна, икономична опаковка.

Абонирай се за

специални

предложения

Регистрирай се и стани част от семейството на Baby Crema. Научавай първи за нашите новини, актуални предложения и игри.