Baby Crema logo

Първата баня на новородено вкъщи

синя линия, която подчертава текст
линия с по-голяма среда

На пръв поглед,  може и да изглежда тривиален и небудещ притеснение ежедневен ритуал, но за младите родители първата баня на бебето е предизвикателство.
В мислите на младата майка, този въпрос изниква още от родилния дом, а някои бременни започват да се подготвят месеци предварително. Доста често, заради тези страхове, на помощ в първите дни идват по-опитните ни майки, баби.
Всъщност, не трябва да се страхувате, важно е да се доверите на  майчинските си инстинкти и да наблюдавате реакциите на бебето. Спазвайте няколко основни правила и всичко ще бъде наред!
Baby Crema ви предлага отговори, които ще са от полза за младите родители в тези така дългоочаквани мигове:

1. Кога да къпем бебето?  Най-подходящото време за къпане на вашето съкровище е вечер, преди последното хранене. Опитайте се да изградите режим, в който това да се случва в един и същи час. Банята успокоява и допринася много за по-добър сън. Преди всичко, за бебета тя е удоволствие!

2. Къпане, преди падане на пъпчето: Преди падането на остатъка от пъпната връв, бебето не се къпе във ваничка, а под течаща вода, като трябва да внимавате да не влиза вода в ушите и очите му. Плътно хванете бебето с длан от към гърдите и корема и започнете да го обливате с вода. Температурата на водата не трябва да надвижава 36, 37 градуса. Най-лесно бихте я проверили, като я измерите с лакътя на ръката си. Не слагайте бебето директно под струята за да го предпазите от случайна промяна в температурата на водата, нека водата преминава през вашата ръка. След като приключите, бързо го завийте с хавлийка. Почистете пъпната раничка с тампонче, напоено в спирт. Освен дезинфекциращо действие, спиртът изсушава и помага за по-бързото отпадане на пъпната връв.

3. Къпането във ваничка. След отпадането на пъпната връв, можете да започнете с къпането във ваничка, което постепенно се превръща в ритуал и дългоочакван момент за бебето. 

Ето някои основни правила, които е добре да спазвате:

  • Температура на помещението: затоплете помещението до около 24 – 26 градуса, като внимавате да не става течение
  • Температура на водата: температурата на водата, в която ще потопите бебето не трябва да надвишава 36-37 градуса. Най-лесно  е да използвате термометър за ваничка.
  • Ваничка за къпане. В магазините се продават ванички с ергономичен дизайн, който повдига горната част на бебето. Препоръчваме да използвате такава, защото няма да се налага непрекъснато да придържате бебето с едната си ръка. Сложете мека пелена на дъното, която ще предпази нежната бебешка кожа.
  • Водата във ваничката не трябва да бъде повече от 5 см, тя не трябва да стига до ушичките на бебето. Спазвайте стриктно това, за да намалите вероятността от влизане на вода в ушите и устата на бебенцето. Потапяне на бебето: Неко това става леко и постепенно, никога не потапяйте рязко бебето във водата. Започнете първо с крачетата и постепенно, придържайки го, потопете седалището и гръбчето. Винаги придържайте вратлето и главата.

Никога не оставяйте бебето само, дори и за миг!

  • Удобна позиция. Поставете ваничката на удобна височина за вас, това ще елиминира  рисковете от инциденти.

4. Помощ от тати. Не подценявайте ролята на таткото в тези моменти. Важно е той да участва, което помага за изграждането на връзка между него и бебето, от друга страна, таткото се чувства съпричастен и нужен. Засвидетелствайте доверие към своя партньор, това ще го окуражи и насърчи да участва активно.

5. Необходими принадлежности.  Пригответе  аксесоарите за бебешката баня предварително, така ще имате всичко подръка в момента, в който ви потрябва.

Ето списък с най-необходимото:

– Ваничка  за къпане
– Термометър за водата
– Малък съд за поливане
– Легенче с чиста вода с температура 36 градуса за финално поливане
– Мека пелена за дъното на ваничката
– Бебешки шампоан. За нежна и сигурна грижа, можете да се доверите на измиваща емулсия Baby Crema 2 в 1Това е продукт, който е еднакво подходящ  за измиване на косата и тялото на бебето.
– Мека хавлийка за подсушаване на  бебето след баня. 
– Масажно олио. Baby Crema ви предлага своето нежно бебешко олио Baby Crema – подходящо още от първият ден на бебето. 
– Крем против подсичане. Опитайте новата подобрена формула на Baby Crema – крем против подсичане с екстракт от смрадлика, за още по нежна и сигурна грижа. 
–  Биоразградими клечки за уши.
Подходящи дрешки за обличане, според сезона.

На финала искаме да ви окуражим да следвате своят майчин инстинкт. Всяка майка намира  най-добрият ритъм в грижите за нейното бебе.  
НАСЛАЖДАВАЙТЕ СЕ ЗАЕДНО НА НАЙ-НЕЖНИТЕ МОМЕНТИ!

Мокри кърпички Baby Crema Water Wipes - 72 броя

Мокри кърпички Baby Crema Water Wipes

Влажни кърпички с 99% съдържание на вода, специално създадени за деликатната детска кожа.
Без алкохол, парабени, оцветители.
Без парфюми и ароматизатори.
С балансирано pH.
Подходящи от първия ден на вашето дете.
Изработени от висококачествени. материали, щадящи бебешката кожа.
Удобна, икономична опаковка.

Абонирай се за

специални

предложения

Регистрирай се и стани част от семейството на Baby Crema. Научавай първи за нашите новини, актуални предложения и игри.