Baby Crema logo
синя линия, която подчертава текст

Щадяща грижа, която е близо до природата

линия с по-голяма среда

Всеки родител иска най-доброто за своето дете – без никакви компромиси. Но когато става дума за грижа за най-малките, взимането на решения може да бъде объркваща задача. Новородените са толкова мънички, крехки и беззащитни. Освен това, техните тела често функционират по различен начин от тези на възрастните. Изборът на подходяща бебешка козметика е една от първите важни дилеми, пред която новите майки и татковци се изправят. Тя играе решаваща роля в грижата и защитата на бебешката кожа, но огромното разнообразие на марки, съставки и формули често затруднява младите родители. Днес ще ви въведем в света на бебешката козметика, използваща естествени съставки, като ви представим нейните предимства.

Разбиране на бебешката кожа

На първо място, нека разясним някои важни неща за особеностите на бебешката кожа. Както вероятно знаете, при раждането редица органи на бебето все още не са напълно развити. Това включва и кожата. Ето защо тя е особено деликатна и по-предразположена към изсушаване и дразнене, в сравнение с кожата на възрастните. Ежедневното къпане, любимо на толкова много малчугани обаче, създава предпоставка за кожни раздразнения и дискомфорт. Поради това изборът на подходящи бебешки козметични продукти с нежни и подхранващи съставки е толкова важен.

Предимствата на естествените съставки

Едно от основните предимства на използването на естествени съставки в бебешката козметика е, че те са разработени от най-умелия инженер: Майката Природа. Така, натуралните съставки като растителни масла и екстракти са богати на витамини, минерали и антиоксиданти, които подпомагат здравословното развитие на кожата. Те осигуряват хидратация, успокояват раздразненията и предпазват кожата от неблагоприятното влияние на околната среда.

бебе в поле от лайка

Съставки, които да търсите

Когато пазарувате бебешка козметика, е важно да сте информирани за естествените съставки и техните свойства. Някои ключови ингредиенти, които можете да използвате включват:

1. Алое Вера: Известно със своите успокояващи и овлажняващи свойства, алое вера помага за успокояване на раздразнената кожа и осигурява хидратация.

2. Лайка: Лайката е билка, прочута със своето нежно действие и противовъзпалителни свойства. Тя помага за успокояване на чувствителната кожа, което я прави идеална за бебета с кожни състояния като екзема и дерматит. Освен това нейният аромат помага на бебетата да заспят по-лесно. Ето защо ще я откриете в измиващата емулсия 2 в 1 на Baby Crema – идеална за релаксираща вечерна вана.

3. Невен: Невенът притежава лечебни свойства и може да намали възпалението. Той често се използва в бебешките продукти за успокояване на обрив от пелени и други кожни раздразнения.

4. Смрадлика: Смрадликата е съставка с ярко изразени антибактериални и антимикотични свойства. Ето защо ще я откриете в продукти като кремове при подсичане, както и в мокрите кърпички Baby Crema.

Кои съставки да избягвате?

Важно е да знаете кои съставки да търсите. Но също толкова фундаментално е и знанието кои вещества е по-добре да избягвате. Някои често срещани ингредиенти в бебешката козметика, които е по-добре да пропуснете, включват:

1. Парабени: Парабените са консерванти, използвани в много продукти за грижа за кожата. Те са свързани с хормонални смущения и кожни раздразнения.

2. Оцветители: Те се използват само за да направят продуктите привлекателни за потребителя и могат да причинят алергични кожни реакции; някои от синтетичните оцветители, които се използват в козметичната индустрия, съдържат тежки метали и са канцерогенни.

3. Фталати: Това е група от химични съединения, които имат различни свойства. В парфюмерийната и козметичната индустрия най-често ще срещнете диетилфталат (diethylphthalate – DEP). Той се използва за фиксиране на ароматите. Доказано е, че фталатите нарушават ендокринната функция, влияят върху репродуктивната система и развитието при деца и юноши.

Въздействието на бебешката козметика върху околната среда

След като се запознахте с вредните въздействия на някои синтетични съставки, вероятно ще се съгласите с нас, че естествените алтернативи са за предпочитане. Важно е да споменем, че освен ползите за кожата на бебето, изборът на натурална и органична бебешка козметика спомага и за намаляване на въздействието върху околната среда. Някои синтетични съставки могат да навредят на околната среда по време на производството и изхвърлянето им. Като избираме естествени варианти, можем да допринесем за по-здрава планета, на която да растат нашите малки деца.

Особености на домашната козметика за бебета

Научавайки за ползите от естествените съставки, може би сте се запитали дали не е най-добре всеки родител да приготвя домашна козметика за своето бебе. На пръв поглед, това може да изглежда като отлична идея: все пак по този начин имаме пълен контрол върху съдържанието. Всъщност приготвянето на домашна козметика не е толкова елементарно. Ако решите да възприемете този подход, на първо място ще се наложи да вложите значително време и усилия в издирване и тестване на рецепти. В допълнение, ако нямате солидно химично образование, е възможно без да знаете да комбинирате съставки, които реагират по нежелан начин. Последно, но не и по важност, домашната козметика изисква повишено внимание при съхранение: поради липсата на стабилизиращи или консервиращи вещества, тя може да се развали много по-бързо.

И така, ако искаме най-доброто за своето бебе, не е нужно да стигате до крайности. Достатъчно е да изберете качествен продукт на установена марка като BabyCrema. Разбирането на особеностите на бебешката кожа и подбора на подходящи безвредни съставки ще ви помогнат да осигурите на най-добрата грижа за вашите любими мъници. А щадящата козметика с естествени съставки, която е близка до природата, е едно от най-мъдрите решения, които можете да вземете.

Мокри кърпички Baby Crema Water Wipes - 72 броя

Мокри кърпички Baby Crema Water Wipes

Влажни кърпички с 99% съдържание на вода, специално създадени за деликатната детска кожа.
Без алкохол, парабени, оцветители.
Без парфюми и ароматизатори.
С балансирано pH.
Подходящи от първия ден на вашето дете.
Изработени от висококачествени. материали, щадящи бебешката кожа.
Удобна, икономична опаковка.

Абонирай се за

специални

предложения

Регистрирай се и стани част от семейството на Baby Crema. Научавай първи за нашите новини, актуални предложения и игри.