Baby Crema logo

Висококачествена бебешка козметика и как да я познаем?

синя линия, която подчертава текст
линия с по-голяма среда

Дълготрайната хидратация и защита от факторите на околната среда са едни от най-важните качества, които козметика за деца трябва да притежава. По отношение на това дали съставът на бебешките продукти да е напълно натурален или не, то специалистите смятат, че колкото повече натурални екстракти  имат продуктите, които избираме за бебешката кожа, толкова по-добре.

Както знаем бебешката кожа е изключително деликатна и уязвима към раздразнения и обриви, и се нуждае от щадяща грижа, която е близо до природата. Затова и бебешката козметика е желателно да съдържа максимално чист състав, който се състои от висок процент натурални екстракти.

С използването на нискокачествена бебешка козметика, имаме по-голям шанс от попадане на токсини в организма на детето.

Затова е важно да избираме бебешки продукти с високо качество, тъй като техните съставки са най-ефективни и в същото време са безопасни за детското здраве. Заложете на висок клас бебешка козметика, която е обогатена с ценни за бебешката кожа витамини.

 

Едни от известните съставки, които не е желателно да присъстват в бебешката козметика са :

Висококачествена бебешка козметика
 •       парабени
 •       силикони
 •       фталати
 •       сулфати
 •       изкуствени парфюми
 •       аромати и оцветители
 •       консерванти
 •       феноксиетанол
 •       пропилен гликол
 •       ГМО организми
 •       парафини
 •       нитрозамини
 •       химически филтри
 • ●   вещества, които са продукти от добива на нефт
 •       алкохол
 •       антисептични вещества

Към това число също така спадат наночастици и други токсични съставки, които могат да причинят алергии и да увеличат риска от здравословни проблеми в бъдеще за детето. 

висококачествена бебешка козметика

Какво трябва да знаете за нежеланите съставки ?

Парабени

Парабените са широко разпространени съставки, намиращи се в разнообразие от продукти като кремове, лосиони,  душ гелове, шампоани, сапуни, мокри кърпи.

Доказано е, че парабените имат канцерогенен ефект. Сами по себе си те са невротоксини, които имат вреден ефект върху репродуктивната система.

Консерванти

Както знаем консервантите са доста разпространени в състава на различните козметични продукти. Така че ако не можете да ги избегнете напълно, то изберете продукти, в които те са с минимално съдържание.

Изкуствени аромати

Въпреки че придават приятен аромат на бебешките козметични продукти, ароматите не винаги са безопасни за здравето. В почти всички случаи ароматите в козметиката, за които не е указано, че са с естествен произход, са създадени на базата на химикали.

Естествено всекидневната употреба на бебешка козметика с високо съдържание на химикали  няма да е добре за здравето на бебешката кожа. По-добър вариант са козметичните продукти за бебета със съвсем лек или почти никакъв аромат.

Пропилен гликол

Пропилен гликол е химическо съединение с канцерогенен ефект, което може да се открие в голям списък от козметични продукти на пазара. На етикетите може да се открие изписано като PPG или PEG.

Въпреки че вредното влияние на гореизброените съставки се проявява в дългосрочен план, продуктите без тях във всички случаи са по-добър вариант.

Триклозан

Триклозанът е съставка известна с антибактериалните си свойства. Въпреки че има мощно действие върху различни  бактерии и микроорганизми, триклозанът е с доказан канцерогенен ефект и той не е безопасен за околната среда.Това вещество отслабва имунната система, повлиява негативно ендокринната система и увеличава риска от поява на дихателни проблеми и  алергии.

Талк

Може да прозвучи учудващо, но прахообразният минерал, който често се открива като съставка в бебешката пудра, не е чак толкова безопасен за детското здраве. Той е доказан канцероген и може да предизвика раздразнение на белия дроб.

Алкохол

Алкохолът (наречен още етилов алкохол или етанол) е още нещо, което не бива да присъства в продуктите за грижа за бебешка кожа. Козметичните продукти съдържащи алкохол имат изсушаващ ефект върху кожата, което ги прави неподходящи за деликатната детска кожа.

Допълнителни съвети при избор на висококачествена бебешка козметика

Важно нещо при покупка бебешки козметични продукти е да обърнете внимание на произхода на дадените съставки.

Не забравяйте винаги да четете етикетите на продуктите, които избирате за вашето бебе. Не се заблуждавайте по красиви опаковки или  надписи като “био” или “natural”.

Друго нещо, което удостоверява качеството на даден бебешки продукт, е когато ефективното му действие е потвърдено с клинични проучвания. Избирайте бебешки продукти, на чийто опаковки е указано, че са дерматологично тествани и имат одобрение от педиатри и дерматолози.

Хубаво е да проверявате срока на годност на бебешките продукти преди и след като сте ги отворили, за да предотвратите поява на проблеми по кожата на детето.

Препоръчва се козметичните продукти да бъдат от една марка и серия, тъй като е взаимно ще се допълват и има по-малък шанс съставките им да предизвикат евентуална неприятна кожна реакция.

На пазара наистина има голямо разнообразие от марки бебешка козметика. Но опитването на нови козметични продукти винаги крие риск от поява на кожна реакция, тъй като като кожата на всяко бебе е индивидуална.

 

Затова и ако не можете да решите кой козметичен продукт да изберете за вашето бебе, то е най-добре да се консултирате с дерматологичен лекар по този въпрос.

Мокри кърпички Baby Crema Water Wipes - 72 броя

Мокри кърпички Baby Crema Water Wipes

Влажни кърпички с 99% съдържание на вода, специално създадени за деликатната детска кожа.
Без алкохол, парабени, оцветители.
Без парфюми и ароматизатори.
С балансирано pH.
Подходящи от първия ден на вашето дете.
Изработени от висококачествени. материали, щадящи бебешката кожа.
Удобна, икономична опаковка.

Абонирай се за

специални

предложения

Регистрирай се и стани част от семейството на Baby Crema. Научавай първи за нашите новини, актуални предложения и игри.