Baby Crema logo

Какво трябва да носим задължително, когато излизаме на разходка с бебе?

синя линия, която подчертава текст
линия с по-голяма среда

Разходката с бебе е неизменна част от рутината на една майка.Така не само разнообразява и без това еднообразното ежедневие, но и глътката чист въздух носи положителен ефект. Разходките каляват новороденото и засилват имунната му система, затова и всички педиатри ги препоръчват, без значение от сезона.

Често разходката изглежда нещо приятно и не толкова сложно занимание. Но когато се сблъскате с нея, осъзнавате, че е същинско предизвикателство. Но тази част, ще я засегнем по-нататък.

Същественият момент идва, когато трябва да се запасите от всички базисни неща, когато излизате. Вярвате или не, те не са никак малко. Препоръчително е да си изготвите списък първите пъти, за да не пропуснете нещо важно.

С течение на времето, ще свикнете и ще знаете какво ви е най-необходимо. Като за начало, ще започнем с храната.

Ако не сте от майките, които кърмят, то непременно трябва да включите в списъка:
–  Термос с топла вода
–  Шише с по-хладка вода
–  Празно шише с накрайник – биберон

Това ще ви позволи по всяко едно време да направите млякото на огладнялото вече бебе. 

Семейно време - бебешката чанта

Често мамите излизат на разходка след като вече са нахранили своето мъниче. Така тя се превръща в спокоен следобеден сън за него.

Вметка: Ако считате, че разходката ще е кратка, особено, ако е една от първите, то не е необходимо да утежнявате багажа с посочените неща.
В случай, че спадате от кърмещите майки, то е добре да носите покривало за кърмене, за да се чувствате спокойни.  

Ако вече детето е захранено с пюрета, то неделима част от вашият багаж ще бъдат:
– Лъжички (две, в случай, че едната се изцапа или падне)
– Сухи и мокри кърпички
– Лигавник
– Преварена вода
– Резервен биберон

Когато вече давате на детето и по-твърди храни, то можете да добавите към списъка – бебешки бисквити или плод. 
Продължаваме нататък с останалите необходими неща към инвентара на бебешката количка. Неделима част са дрехите, естествено. Дори да ви се струва излишно в началото, то впоследствие ще разберете, защо повечето майки се запасяват с тях. 

За да не рискувате, добавете към чантата:
– Боди
– Ританки
– Чорапки
– Шапка
– Обувки 

Спрямо сезона, този списък може да претърпи промени, но се придържайте към основните неща. Вероятно ще се зачудите, защо обувките са включени също. Случва се понякога бебето просто да си играе, разлепяйки закопчалките и движейки се, да загуби едната си обувка. (Лично на мен ми се е случвало 2 пъти).
Ако считате за ненужна тази подробност, просто я зачеркнете от списъка. Стигаме и до по-дребните неща, но с голяма значимост – хигиенни и козметични продукти. 

Ще са ви необходими:
– Мокри кърпички (при всички положения)
– Памперси (с три удивителни)
– Сухи кърпички 
– Крем за подсичане
– Слънцезащитен крем 
– Репелент (ако възрастта го позволява)

 Други допълнителни неща като:
– Одеяло
– Повивалник
– Комарник за количка
– Дъждобран за количка
– Лекарство за колики
– Играчки (след трети месец)

Добре е да напомним, че вие също имате лични вещи, които в бързината можете да забравите да включите. 
Част от тях са:
– Телефон
– Ключове
– Портмоне
– Дезинфектант 

Макар част от нещата вече да са достъпни по магазините, не се успокоявайте с това. Понякога разходките могат да се проточат, затова предварителното подготвяне на багажа, ще ви спести известни главоболия.

Разходка с бебе – голямо предизвикателство.
Както споменахме още в началото, разходката се явява действително, като предизвикателство за един родител. Като изключим дългия списък, който трябва да добавите в количката и бебешката чанта, то има и други неща, за които трябва да помислите. Сезона е важен фактор.

Винаги трябва да съобразявате температурата навън, дали е силен вятъра, вероятностите за дъжд и т.н. Няма как да се превърнете в метеоролози, но една проверка на прогнозата за деня, не би навредила. Също така е редно да направите мислен маршрут, по който възнамерявате да се разходите.

Ако в близост до него има магазин или друго място, което искате да посетите, знайте, че времето прекарано навън се удължава. Което от своя страна влияе на асортимента в багажа. Понякога може да се наложи да отидете инцидентно на гости.

Ако до преди това сте се съобразявали само със себе си, то сега мислите и за още един малък човек. Всяка майка усеща детето си, колко е търпеливо и спокойно, както и обратното. Преценявайте добре ситуациите, за да не развалите режима на бебето, респективно и своето спокойствие.

В случай, че ви се налага да отскочите да свършите нещо, като пазарене, плащане на сметки и т.н., то по-добре е да поверите грижите за детето, на някой от семейството. Ако това не е възможно, съобразете натовареността на обектите по часове и ги посетете, когато е по-спокойно. 

Когато е време пък за профилактичен преглед при педиатър, е важно да сте добре организирани. Бъдете подготвени с всички странични фактори, които могат да ви забавят допълнително. Имайте предвид, че излишното чакане пред кабинета, ще е изнервящо колкото за вас, толкова и за бебето ви.

С времето ще се придържате към определен режим и всичко това, ще ви се струва много по-лесно. В началото е нормално да сте по-неподготвени, объркани и да сте нервни. Всичко с времето си. Помнете, че подготвеният войник, печели битката. 

Банер - майки с колички в парка

Кои са задължителните неща, които трябва да носим, за да реагираме във всякакви случай?

Макар, че предоставеният списък е доста изчерпателен, винаги има какво още да се добави. Лекарствата са едно от тях. Споменахме капките за колики, но има бебета, които са с по-проблемни стомахчета. Това изисква илекарство за газове, което често се приема преди/след храненене. 

От най-важните неща е добре да сте запасени, за всеки случай. А именно от към памперси, мокри кърпички, адаптивно мляко и вода. Ще се изненадате как понякога свършват от нищото, а винаги можете да услужите на друга майка в „беда“.
 
Трябва да сте подготвени от самото начало, че разходката може да бъде истинско приключение. Не винаги ще съумявате да сте изрядни и перфектни, но преди всичко добрата организация ще бъде ваш помощник.
 
Остава ви само да си пожелаете едно приятно време и позитивни емоции, които да споделите с вашето бебе навън!

Мокри кърпички Baby Crema Water Wipes - 72 броя

Мокри кърпички Baby Crema Water Wipes

Влажни кърпички с 99% съдържание на вода, специално създадени за деликатната детска кожа.
Без алкохол, парабени, оцветители.
Без парфюми и ароматизатори.
С балансирано pH.
Подходящи от първия ден на вашето дете.
Изработени от висококачествени. материали, щадящи бебешката кожа.
Удобна, икономична опаковка.

Абонирай се за

специални

предложения

Регистрирай се и стани част от семейството на Baby Crema. Научавай първи за нашите новини, актуални предложения и игри.